Tuesday, October 22, 2013

Luahan hati: Episod 1



Kaki ini masih ingin melangkah lebih jauh. Masih ingin merantau lebih jauh. Mencari erti bahagia. Mencari di mana letaknya diri aku di mata dunia. Di mata manusia. Yg paling penting di mata Allah.

Selama ini maruah aku sering di pijak. Sering di hina. Sering di maki. Sering berada di bawah tapak kaki manusia dengki & khianat. Aku biarkan walau aku tahu aku xbersalah.

Tipikal manusia biasa. Sering nmpk keburukan yg di buat org lain langsung di heboh-hebohkan, sedangkan kebaikan org itu langsung di abaikan. Aku jugak manusia biasa. Namun, aku masih tau yg mana harus aku smpai kan atau tidak. Bukan sesenang itu aku menerima berita. Dengar, diam, fikir. Mulut xperlu bersuara jika ia memudaratkan.

Bila aku mula keluar dr kelompok 'selamat' itu, aku nekad utk merubah segalanya. Biarpun sepicing kejahatan yg aku lakukan, aku hanya seorang diri. Biar sebesar zarah kebaikan aku buat, hanya aku yg tahu. Biar yg di atas menilai nya. Xkan aku biar lagi harga diri ini di pijak lagi.

Selamanya!

Sekian.

Monday, October 21, 2013

Lipstick Skiva 2000 - Kod 500 (hashtag: lipstikdarah)

New look!



Assalamualaikum.

Tujuan hari ni sebab nk promote lipstik kesukaan kite. Hiks... Gedik mode on. Pffftt! -.-" 

Setiap kali pakai & pergi kerja, ramai yg ckp especially yg gegurl ni la kann.. "Eh, lipstik u xhilang eh? Same je warna die even dah kerja more than 10 hours. Lipstik ape u guna?" "Cantik lah warna bibir u. U guna lipstik ape?" 

Ok, lipstik ni mmg jadi favourite all the time dr dulu lg, hatta zaman sekolah lagi. Gituuu... Kecik2 dah pandai make up kan. Tak ke ke gelenya name nye? Lol! 

Name lipstik ni ada lah Skiva 2000. Kod nya adalah 500 dan mmg ini sahaja kod yg ada & kita jual dgn harga hanya RM24 exclude pos! *Pos fee ke seluruh Malaysia adalah RM6 sahaja ye! ;)

Apa keistemewaan lipstik ni sampai boleh jadi favourite all the time saya?

1. Tahan lama hingga 24 jam. Malah esok bangun tido pun lipstik tu dok ade lagi kalau xguna make up remover. Xperlu calit banyak2 kali ke bibir hanya utk pastikan warna lipstik tu xpudar. Warna dia xakan pudar hingga 24 jam ok? Dan kalau minum pn, lipstik tu xkan melekat pada cawan atau botol yg di minum tu. 

2. Melembabkan bibir all day. Rumusan yg ade dalam lipstik ni menggunakan bahan semulajadi iaitu Canoba Oil which is melembabkan bibir dan tidak mengeringkan bibir. Sangat bagus ok!

3. Haaa.. Ni the best about lipstik ni. Walau kita jual hanya satu jenis lipstik sahaja, tp warna yg akan di pakai oleh setiap wanita atau sesiapa sahaja akan berlainan warna nya. Lipstik ni mengikut warna darah kita. Lain org yg memakai, lain warna nya. Ade yg jdk warna merah hati, merah terang, pink, orange, merah lembut & sebagainya. Xsemua org warna darah nya sama kan? So, lipstik ni flexible. Xperlu nk tgk sesuai ke tidak warna lipstik dgn kita mcm yg di beli di pasaraya atau any kedai kosmetik. Lipstik ni akan terus sesuai dgn si pemakai nya & paling penting mengikut warna darah kita.

4. Kalau anda ambil wuduk utk menunaikan solat, xperlu bersusah payah utk tanggalkan warna lipstick ini dr bibir mungil anda itu. Kerana, ia boleh dipakai ketika solat anda. Senang, mudah, cantik, menawan! Cubalah! Pasti xmenyesal! Yang penting, ada pengesahan KKM, darls! ;)

Macam Cik Ain sendiri warnanya jadik merah terang. Mengaummm je tgk kan? Daring gituu.. Ape tidak nye setiap hari kerja Cik Ain berjumpa customer, so penampilan kita perlu sempurna. Xperlu pakai make up tebal-tebal pun takpe, cukup sekadar lipstik di bibir mampu menyempurnakan diri kita. Hiks...

Kalau nk tahu, lipstik ni mmg menjadi top sales and menjadi lipstik paling favourite di kalangan gegurls mcm kita ni. Xkira umur, xkira peringkat, xkira apa mmg ramai sangat suka dgn lipstik ni. :D 

So, kalau berkenan dan mahukan lipstik ni, boleh terus order dan hubungi melalui SMS/Whatsapp/Viber & sewaktu dgn nya ke no 0193791261 atau boleh lihat di Instagram/Facebook kita di The Beauty Gobok :)

Nota kaki: Warna casing lipstik dah bertukar ke kaler hitam ye. Warna lipstik saja yg tidak bertukar. :)